منتدى شباب مصر النهارده
زائرنا العزيز إذا كانت هذه هي زيارتك الأولى لمنتدى شباب مصر فندعوك للتسجيل معنا والتمتع بكل ما هو جديد وحصري على منتدى شباب مصر النهارده




منتدى شباب مصر النهارده


 
الرئيسيةالبوابةس .و .جبحـثالصفحة الرئيسية للمنتدىالتسجيلدخولدخول الأعضاءبوابة منتدى شباب مصر النهاردهمركز رفع ومشاركة الصور والملفات الخاص بمنتدى شباب مصر النهاردهمركز لرفع الصوتيات انتظروا قريباً قناة منتدى شباب مصر النهارده على اليوتيوب

شاطر | 
 

 لحم مشوي بالقصدير مع الذ كبسه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شذى
مراقب عام

مراقب عام
avatar

الرتبة : مراقبة عامة بمنتدى شباب مصر النهارده
اللقب : مصرية أصيلة
انثى

عدد المساهمات : 140
تاريخ التسجيل : 07/04/2011

مُساهمةموضوع: لحم مشوي بالقصدير مع الذ كبسه    الخميس 02 يونيو 2011, 1:49 pm

هذي احلى واطعم كبسه ممكن احد يذوقها


[center]ولحم بنكهه ولاااا أشهى




اخليكم مع



المقادير والطريقه






اولا::

قطعة قصدير طويله ع حسب اللحم والخضار الموجود عندك



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نثنيها من النص




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نثنيها كمان مره




نثني الطرفين الجانبيه فقط ثلاث ثنيات




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

هكذا




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وتطلع مقفله من ثلاث جهات والجهه الرابعه مفتوحه مثل الشنطه..







ثانيا::

اللحم والخضار..



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

طبعا اللحم متبلتها قبل بليله ومدخلتها الثلاجه

تتبيلتها::

ملح صيني-فلفل اسود -كمون-بهارات مشكله-خل-زيت زيتون-ملح عادي

وبعد مانطلعها من الثلاجه نحط معها بطاطس وباذنجان وبصل مقطع انصاف وحبة ثوم كامله وطبعا كلها مغسوله

نتبلها بملح وليمون فقط لأنها بتاخذ نكهة اللحم




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نحط القصدير في صينيه واسعه قبل مانعبيها وبعدين ندخل اللحم والخضار




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نقفلها بنفس الطريقه ثلاث ثنيات لأنها رح تنطبخ عالبخار ومانبي بخارها يطلع ابدا وتنتج عنها مرقه تنجح الخضار

وندخلها فرن حار لمده لاتقل عن ساعه وربع


في هذه الأثناء..

ثالثا::

الرز::




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نغسل الرز كويس وننظفه وننقعه بماء مغلي وملح عادي وملح صيني لمدة نصف ساعه

انا استخدم::



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

يبيله شوي مويه بس وزيت كثير بس روعه

وبعد النص ساعه..



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نضيف عالرز و على نفس المويه اللي نقعنا فيها الرز نقطتين ماء ورد ونقطتين ماء كادي حسب الرغبه





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

و3 م زبده-3م سمنة فارم-3م زيت

وكمان هيل

وعالنار نعلي شوي بعدين نرخي عالآخر


ونغطي عليه بقصدير وبعدين الغطاء..




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




اذا بدأ ينضج نرفع اطرافه بالملعقه بهدوووووء ونكومه زي الجبل في الوسط بس الأطراف انتبهي لااااتقلبيه

((الرز ابدا مايتقلب))

وغطيه واتركيه يكمل نضجه لحد مايستوي وطفي عنه


وفي هذي الأثناء نسوي حشوة الرز..





رابعا الحشوه::




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

بصل وفلفل رومي مقطع جوانح وجزر مبشور وبهارات حب




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نشوحها في زيت وملعقة زبده




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نضيف بهارات مطحونه حسب الرغبه وطبعا شوي صفار الزعفران




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نضيف شوي ماء ونقطتين ماء ورد ونتركها تنجح




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

اذا صار كذا نطفي عليه




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نضيفه مباشره عالرز اللي بالقدر ونغطي عليه 5 دقايق




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نغرف الرز الملون اللي فوق فقط والحشوه

...

في هذه الأثناء نطلع القدير من الفرن..



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نقطع القصدير بالسكين ونفتحه



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




وندخله الفرن مره ثانيه بس من فوق يحمر ونخرجه..



وهذا الشكل النهائي







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



عوافي ع قلوبكم


[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ayman_messi
نائب المدير

نائب المدير
avatar

الرتبة : نائب المدير
اللقب : كاتلونى من عالم اخر
ذكر

عدد المساهمات : 1167
تاريخ التسجيل : 06/02/2011
العمر : 25

مُساهمةموضوع: رد: لحم مشوي بالقصدير مع الذ كبسه    الجمعة 03 يونيو 2011, 11:30 pm

شكرا على الاكله الى تجوع والله جوعت ههههههه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
المدير العام

المدير العام
avatar

الرتبة : المدير العام
ذكر

عدد المساهمات : 350
تاريخ التسجيل : 05/02/2011

مُساهمةموضوع: رد: لحم مشوي بالقصدير مع الذ كبسه    السبت 04 يونيو 2011, 12:16 pm

هههههههههههههههههه فى حاجة ما حدش خد باله منها ولا انتا يا ايمن وهى ان الصور دي مش من منتدى تاني وانها تقريبا من تصوير شذى وعلشان كدة يبقى اللى طبخ الاكل الجميل ده هي شذى وانا عارف انها طباخة ماهره بس الصراحة مكنتش اتوقع انها تكون لهذا الحد انا صريح بس بجد انا جوعت ههههههههههههههههههه
يالا بقى يا شذى بمناسبة الترقية بقى عايزينك تبعتى اكله جميلة لاخواتك الصغيرين هنا هههههههههههههههه
وبالهنا والشفا يارب ليكي يا شذى ولعائلتك الكريمة ولكل الاعضاء












الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://shababegypt.kalamfikalam.com
ayman_messi
نائب المدير

نائب المدير
avatar

الرتبة : نائب المدير
اللقب : كاتلونى من عالم اخر
ذكر

عدد المساهمات : 1167
تاريخ التسجيل : 06/02/2011
العمر : 25

مُساهمةموضوع: رد: لحم مشوي بالقصدير مع الذ كبسه    السبت 04 يونيو 2011, 11:41 pm

هههههه
كويس يا شذى عايزينك بقى فى كام اكله بما انك طباخه ماهره للاننا جوعنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جوهره المنتدى
نائبة المدير

نائبة المدير
avatar

الرتبة : نائبة المدير العام
اللقب : مصريه وافتخر
انثى

عدد المساهمات : 464
تاريخ التسجيل : 11/02/2011
المزاج : صافى باذن الله

مُساهمةموضوع: رد: لحم مشوي بالقصدير مع الذ كبسه    السبت 04 يونيو 2011, 11:56 pm

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
لا والله عيب
فعلا عيب


ازاى يعنى تعملى الاكله وتخديها فايدك وانتى ماشيه
ههههههههههههههههههههههههههههه

بجد انتى رووووووووووووووعه
تسلم الايادى ياسكر












الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
المدير العام

المدير العام
avatar

الرتبة : المدير العام
ذكر

عدد المساهمات : 350
تاريخ التسجيل : 05/02/2011

مُساهمةموضوع: رد: لحم مشوي بالقصدير مع الذ كبسه    الأحد 05 يونيو 2011, 1:59 am

صح ازاى تعملى الاكلة وتاخديها فى ايدك وانتى ماشية العيب مش منك يا شذى العيب من جوهره قعدت تقولي شذى مش بتعرف تطبخ زيي ومش عارف ايه وعملت موضوع وخليتك تمشي من غير ما افتشك وانتى خارجة من المنتدى تعالى يا جوهره شوفتى شذى بتطبخ ازاى دلوقتى ييالا بقى علشان خاطرك انتى حكم عليكى تعملى لينا الاكلة دي وتعزمى كل اعضاء المنتدى كمان












الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://shababegypt.kalamfikalam.com
جوهره المنتدى
نائبة المدير

نائبة المدير
avatar

الرتبة : نائبة المدير العام
اللقب : مصريه وافتخر
انثى

عدد المساهمات : 464
تاريخ التسجيل : 11/02/2011
المزاج : صافى باذن الله

مُساهمةموضوع: رد: لحم مشوي بالقصدير مع الذ كبسه    الأحد 05 يونيو 2011, 1:34 pm

هههههههههههههههههههههههههههههه
ربنا يخليك ياادمن
دايما بتهدى النفوس اوووووووى
وشذى عارفه ان عمرى ما اقول كده عليها ابدا

بس لو ما رجعتش وجابت الاكله اللى عملتها
ذنبها على جنبها
ههههههههههههههههههههههه
وهاجيلها البيت بقى امرى لله












الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
لحم مشوي بالقصدير مع الذ كبسه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى شباب مصر النهارده :: منتديات عالم حواء :: منتدى المطبخ والرشاقة والريجيم-
انتقل الى:  
المواضيع الأخيرة
RSe

منتدى شباب مصر النهارده

↑ Grab this Headline Animator

تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blinklist  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Technorati  

قم بحفظ و مشاطرة الرابط شباب مصر النهارده على موقع حفظ الصفحات الدخول إلى موقع جامعة أسيوط جامعة أسيوط على موقع حفظ الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتدى شباب مصر النهارده على موقع حفض الصفحات


جامعة أسيوط 
كلية الآداب